G banding (Giemsa Banding)
Giemsa Banding is the most frequently used banding technique in cytogenetic laboratories. Chromosome G banding is usually performed either by the usage of trypsin (which removes chromosomal proteins) or by incubation in hot salt solutions (60°C) and then staining with Giemsa. Each chromosome pair stains in a distinctive pattern of light and dark bands. The dark bands are called G bands, and roughly correlate to base-pair composition (GC or AT) and repetitive DNA sequences. (http://uvmgg.wikia.com/wiki/Chromosome_banding)
در نخستین مرحله از رشد دانش سیتوژنتیک ، روش های رنگ آمیزی کروموزوم ها بصورت توپر ابداع شد که کروموزوم ها بصورت دو شاخه نمایان می شدند. در این روش فقط امکان تعیین تعداد کروموزومها وجود داشت و تفکیک کروموزوم ها بطور دقیق میسر نبود. در عمل اشکالاتی در تعیین علت بسیاری از بیماری های کروموزومی ناشی از ناهنجاری های ساختاری ریز وجود داشت بعدها با کاربرد سایر ترکیبات رنگ امیزی و روش نواربندی نشان دادند که کروموزوم ها بصورت نوارهای تاریک و روشن درخشانی رنگ می گیرند. رنگ پذیری و محل نوارها و همچنین شدت درخشندگی آنها در کروموزومهای مختلف با هم متفاوت است، اما برای هر کروموزوم مشخص و تقریبا همیشه ثابت است. نوار (بند) قسمتی از کروموزوم است که بطور واضح از ناحیه مجاور خود به علت رنگ پذیری بیشتر یا کمتر متمایز است. نواري كه در يك روش رنگ آميزي رنگ تيره به خودمي گيرد،ممكن است در رنگ آميزي ديگر كاملا رنگ پريده يا بيرنگ باشد. كروموزومها از نوارهاي تيره و روشن پيوسته به هم تشكيل شده اند و بين آنها فاصله وجود ندارد. چندى بعد، مشخص شد که اگر كروموزومها را پيش از رنگ آميزي با ماده رنگي گيمسا به وسيله موادي مانند تريپسين يا اوره كه پروتئين ها را تجزيه می كنند، آماده كنيم، كروموزومها به صورت نوارهاي تاريك و روشن رنگ مي گيرد. اين روش رنگ آميزى كه به روش نوارى گيمسا يا G مشهور است، ثابت است و تهيه عكس از آن ساده تر است. روش نوارى G در بسياري از آزمايشگاه هاي سيتوژنتيك روش انتخابى رنگ آميزي است. استفاده از روش نواري در مقايسه با روش سنتى اوليه كه در آنها كروموزوم ها به صورت دو رشته توپر و يكنواخت در مي آيند، امتيازات بسياري دارد.
عنوان |
نمونه مورد نياز |
روش بررسی |
مدت زمان |
كشت و آناليز كروموزوم هاي خون و مغز استخوان به روشهاي G-banding (کاریوتایپ نواری خون) |
خون هپارینه برای انجام آزمایشات کروموزومی (سیتوژنتیک) |
کشت 72 ساعته نمونههای خون توسط ماده فیتوهموگلوتامین، هاروست به روش معمول، باندینگ G با رنگ گیمسا. کروموزم های 20 متافاز شمارش شده و 5 سلول به طور کامل آنالیز می شوند. یک کاریوتیپ تهیه می شود. در صورت پیدا شدن آنومالی 15 متافار دیگر نیز آنالیز می شوند. |
3-4 هفته |
- آزمایشات کروموزومی (سیتوژنتیک)
- آزمایشات مولکولی (تشخیص بیماری های تک ژنی)
- آزمایشات تشخیص پانل بیماری ها
- آزمایشات توالی یابی نسل جدید (شامل آزمایشات کل اگزوم )
- Array-CGH
- تست غیرتهاجمی تشخیص قبل از تولد (Non-Invasive prenatal test (NIPT
- هیبریداسیون فلوئورسانس در جا (FISH)
- قرارداد با بیمه ها
- پذیرش رایگان بیماران ارجاعی از بهزیستی
- پذیرش بیماران ارجاعی از مراکز بهداشتی
- این ازمایشگاه افتخار دارد که سالها به عنوان نماینده انحصاری و معتبر دو کمپانی زیر در ایران و آذربایجان فعال بوده است شامل:
- کمپانی CeGaT آلمان
- کمپانی Genomize ترکیه
- برای پزشکان
- برای همکاران
- برای بیماران
- بیماریهای تک ژنی
- PND
- تست های سیتوژنتیک
- بررسی ترانسلوکاسیونهای ژنهای عامل سرطان (RNA)
- Real time PCR
- Array-CGH
- NIPT
- MLPA
- توالی یابی نسل جدید (NGS)
- خون
- مغز استخوان (B.M)
- مایع آمنیوتیک
- پرزهای جفتی
- بافت جنین سقط شده
- بافت توموری
- بلوکهای پارافینه
- بزاق
- مو و ناخن و استخوان جهت تعیین هویت
- کاریوتایپ
- توالی یابی ژنی
- ARMS PCR
- RFLP
- Multiplex PCR
- آنالیز فراگمنت (MLPA)
- بیوانفورماتیک
- حضوری
- با پست
- آنلاین
- نمونه نتایج Real time PCR
- نمونه نتایج MLPA
- نمونه نتایج آنالیز RNA
- نمونه نتایج کاریوتایپ
- نمونه نتایج توالی یابی تک ژنی
- نمونه نتایج NGS
- نمونه نتایج بررسی پانلها
- نمونه نتایج QF-PCR